Mobil Menü

Üniversitemizdeki Lisanslı Yazılımlar Artmaya Devam Ediyor 01 Nisan 2015

Üniversitemizin Değerli Akademik ve İdari Personeli,

Üniversitemizdeki lisanslı yazılımlar her geçen gün artmaya devam ediyor.  Bu yazımlardan yararlanabilmek için Hitit uzantılı e-posta adresi ve parolası ile ftp://ftp.hitit.edu.tr adresine giriş yaparak istediğiniz lisanslı yazımları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Üniversitemizdeki lisanslı yazılımlar hakkında yardım ve destek almak için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın  bidb@hitit.edu.tr e-posta adresine ve 0364 219 20 00 numaralı telefonuna başvurabilirsiniz.

Üniversitemizde lisanslı olarak kullanılan yazılımlar şunlardır;

Microsoft Word, Excell, Access, Power Point, Outlook: Üniversitemiz akademik ve idari birimleri ile laboratuvarlarımızda, genellikle yazı, grafik, hesaplama, sunum gibi işlemler için kullanılan paket programlardır.

Microsoft Windows 7, 8, 8.1: Üniversitemiz kampüs anlaşması kapsamında tüm bilgisayarlarımızda kullanılan işletim sistemleridir.

Linux İşletim Sistemi: Üniversitemiz sunucularında ve bilgisayar laboratuvarlarında kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemidir.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Yazılımı: Üniversite içi yazışmaların daha hızlı ve kolay yönden yapıldığı internet tabanlı bir yazılımdır.

Antivirüs Programı: Üniversitemizde kullanılan tüm bilgisayarları zararlı yazılımlara karşı koruyan yazılımdır.

Cad/Cam Programları: Genellikle Üniversitemiz teknik birimlerinde çizim amaçlı kullanılan programdır.

Matlab Programı: Sayısal, teknik hesaplama ve matematiksel problemlerin çözümü için kullanılan programdır.

Coğrafi Bilgi Sistemleri: Üniversitemiz Harita Kadastro bölümünde kullanılan coğrafi bilgi sistemleri için kullanılan programdır.

IBM SPSS Programı: Üniversitemizde istatistiksel eğitim veren bölümlerde ve istatistiksel raporlamaların yapıldığı alanlarda kullanılan programdır.

Bayblon Sözlük Programı: Akademik personelimizin bilimsel araştırmalarda, idari personelimizin ise uluslararası anlaşmalarda kullandığı Türkçe – Yabancı Diller sözlük programıdır.

ASC Time Tables Programı: Üniversitemiz akademik personelinin ders programı hazırlamak için kullandığı

Adobe Creative Cloud:  Üniversitemizde tasarım ve çizim programı olarak kullanılmaktadır  30 kullanıcılı Adobe ürünler paketi yazılımıdır.

EndNote:Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı'mızca, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek programdır.

Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı