Karantinaya Düşen Maillere Erişim

Not: Serbest bırakılan olası virüs, pishing , cryptolocker gibi kullanıcı güvenlik tehlikesi olan maillerin görüntülenmesi, virüs bulaşması, kimlik hırsızlığı …gibi durumlardan kullanıcı sorumlu olup kaynağı ve kesin olarak doğrulu bilinmeyen adreslerden gelen maillerin açılmaması , okunmaması ve serbest bırakılmaması menfaatiniz icabıdır .

Bilindiği üzere kullanıcılarımıza gelen ve sistem tarafından spam, virüs, pishing , promosyon… vs olarak belirlenen olası zararlı mail listesini içeren bilgilendirme epostası hergün kullanıcılara ulaştırılmaktadır. Kaynağına güvenilen ve güvenliğinden emin olunan bir karantina mailine ulaşabilmek için aşağıdaki adımlar takip edilir.

Adım 1: eposta karantina mail örneği aşağıdaki gibidir.

1 veya 2 olarak işaretlenmiş linklerden karantina mail sayfasına erişilir. 3 nu’lu link vasıtasıyla da ilgili mail direkt olarak serbest bırakılır ve gelen eposta kutusuna düşmesi sağlanır. Ayrıca karantina mail sayfasına https://79.123.184.79:8443/webmail/login.xhtml adresinden doğrudan ulaşılabilir.

Adım 2: Karantina mail sayfası giriş ekranı aşağıdaki gibi olup e-posta kısmına eposta adresiniz @hitit.edu.tr uzantılı LDAP/AD Parolası mail şifreniz olacak şekilde giriş yapılır.

Oturum açıldıktan sonraki ekran aşağıdaki gibidir.


1 numaralı kısımdan serbest bırakılmak istenilen mail işaretlenir ve sağ tarafdaki 2 numaralı butondan ilgili mail serbest bırakılıp gelen kutusuna düşmesi sağlanır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı



HIZLI ERİŞİM